Garden of JoyGarden of Joy is een kleinschalig permacultuurproject gevestigd in Everbeek.

Gedreven door een grote interesse voor de principes van permacultuur en teeltmethodes zonder spitten, zijn we in 2015 gestart met een klein experiment. Aangemoedigd door het enthousiasme en de ondersteuning van vrienden, familie en vrijwilligers, werd al snel de stap gezet om het project verder uit te bouwen, en in juli 2017 zag Garden of Joy als vzw het levenslicht.

Op de flanken van het mooie heuvelland verbouwen we groenten, fruit, bessen en kruiden, overwegend in gemengde teelten, waarbij we de natuur zo goed mogelijk proberen na te bootsen: de bodem wordt niet gekeerd, er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, sproeistoffen of kunstmatige meststoffen, er wordt gewerkt met respect voor mens, dier en omgeving.

We verwerken onze eigen oogst op ambachtelijke wijze tot smakelijke streekproducten, o.a. kruidenthee, kruiden- en vruchtensiropen, confituur, fruitbeleg, fruitleer, chutney,... naargelang wat het seizoen ons te bieden heeft.

We proberen over het hele productieverloop de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, vanaf de teelt op het veld tot en met de verpakking van het product dat uiteindelijk op je bord belandt. Daarom geven we er ook de voorkeur aan onze producten te verdelen in korte-keten systemen.
Op die manier hopen we een bescheiden steentje bij te dragen aan kleinschalige, lokale, duurzame en milieuvriendelijke vormen van voedselproductie.Contactgegevens
Ann Nagels
gardenofjoy108@gmail.com

Klik hier om alle producten van Garden of Joy in de webshop te bekijken


Garden of Joy

Garden of Joy